UBB susține „Pactul Național pentru Cercetare” inițiat de Asociația Ad Astra

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) salută și susține propunerea de “Pact Național pentru cercetare”, inițiată marți, 10 noiembrie 2020, de Asociația Ad Astra a Cercetătorilor din România.

„Sunt idei pe care Universitatea noastră, ca universitate de cercetare avansată, prezentă în mod constant în cele mai importante rankinguri care iau în considerare calitatea actului de cercetare, le-a susținut și le susține puternic, idei care prin stimularea cercetării pot duce la inovare și de aici la creșterea competitivității țării, cu impact final asupra bunăstării populației. Așteptăm și urmărim cu atenție să vedem și angajamentul politic public în acest sens din partea principalelor partide politice, dincolo de declarațiile lor informale de susținere”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Pactul pentru cercetare inițiat de Asociația Ad Astra a Cercetătorilor din România poate fi consultat accesând linkul: https://ad-astra.ro/2020/11/11/asociatia-ad-astra-lanseaza-pactul-national-pentru-cercetare/