UBBMed – Evenimentul „BEHEALTH & DIGITAL – Hybrid International Event în Healthcare” la UBB School of Health

22 octombrie 2024

 

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin UBB School of Health – UBBMed (https://ubbmed.ubbcluj.ro/), găzduiește în perioada 22-25 octombrie 2024 a șaptea ediție a conferinței „BEHEALTH & DIGITAL – Hybrid International Event în Healthcare” (https://rohealth.ro/ro-behealth/ro-behealth-behealth-2024).

Evenimentul, inițiat de ROHEALTH – Clusterul pentru Sănătate și Bioeconomie, implică UBB ca principal co-organizator și Asociația Suport Regiunea Centru, Clusterul Transilvania IT și Societatea Română de Informatică Medicală (SRIM) ca organizatori.

Intervențiile a peste 100 de specialiști vor acoperi următoarele teme relevante pentru științele medicale și ale sănătății astăzi:

  • Oportunități de Finanțare pentru Sănătate
  • E-Sănătate
  • Medicină Translațională
  • Navigarea în Cadrul de Reglementare MDR și IVDR: Conformitate și Bune Practici
  • Educație pentru Sănătate
  • Materiale pentru Sănătate
  • Misiunea Cancer
  • Femei în Cercetare și Antreprenoriat
  • Bioeconomie pentru Sănătate
  • Spitalele de Acasă
  • Echipamente și Instrumente Medicale
  • CBRNE – Medicina Dezastrelor
  • Space2Health & Health2Space
  • Politici de Sănătate și Infrastructură de Cercetare
  • Responsabilitatea Socială pentru Sănătate
  • Clustere pentru Sănătate și Internaționalizare

Rectorul UBB, prof. univ. dr. psih. Daniel David, declară că: „UBB, prin UBB School of Health – UBBMed (https://ubbmed.ubbcluj.ro/), este un actor important în domeniul sănătății în țară, în multe domenii vizibil și cu impact internațional. Mă bucur să văd că profilul UBBMed, prin cele trei secțiuni clinice (sănătate mintală / cancer (și alte boli netransmisibile) / sănătate publică (și politici)) și cele două transversale (inginerie & tehnologie și etică & medicină socială), este bine reflectat în tematicile conferinței, alături de alte competențe avansate ale UBB (ex. în bioeconomie, antreprenoriat, educație,  finanțe și administrație). Prezența domeniului medicină/sănătate într-o universitate comprehensivă stimulează demersuri multi-/inter-/trans-disciplinare, care pot susține apoi eficient inovații majore în domeniu și asta este ceea ce noi facem la UBBMed. Mulțumesc ROHEALTH și celorlalți parteneri pentru organizarea acestui eveniment.”

Programul detaliat al evenimentului poate fi consultat aici: https://storage.googleapis.com/b2match-as-1/DLNgYPgRmHVtvcTDVTPdQiEw.

Tradiție și Excelență prin Cultură-Știință-Inovație din 1581

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu cel mai complex profil academic din țară (prin numărul de programe și caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară și germană), cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 443 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din țară (cu peste 50.000 de oameni, din 15 localități și 11 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de nouă ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, a primit distincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este partea alianței universităților europene EUTOPIA.