Un reprezentant al UBB a fost ales în Board-ul Asociației Europene de Management Sanitar

7 iunie 2024

Directorul Departamentului de Sănătate Publică al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) dr. Marius-Ionuț Ungureanu  a fost ales membru în Board-ul Asociației Europene de Management Sanitar (European Health Management Association – EHMA).

Dr. Marius-Ionuț Ungureanu este recunoscut la nivel european și global pentru expertiza sa în domeniul politicilor de sănătate și managementului sanitar, având o carieră impresionantă în cercetare și învățământ superior. Alegerea sa în Consiliul de Conducere al EHMA reflectă nu doar recunoașterea meritelor personale, dar și poziția de lider pe care UBB o are în domeniul sănătății publice și managementului sanitar în România.

„Această alegere reprezintă un moment important pentru universitatea noastră și o confirmare a calității activităților noastre academice și de cercetare în politici de sănătate și managementul serviciilor de sănătate. Suntem încrezători că dr. Ungureanu va avea o contribuție valoroasă la îmbunătățirea practicilor de management sanitar în Europa, consolidând astfel și reputația internațională a universității noastre”, a declarat prof. dr. Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai.

La rândul său, seful Departamentul de Sănătate Publică al UBB afirmă că „această onoare subliniază atât angajamentul continuu al universității noastre față de excelența academică, cât și importanța contribuției noastre la dezvoltarea managementului sanitar la nivel național și european”.

Asociația Europeană de Management Sanitar este una dintre cele mai prestigioase organizații în domeniu, reunind experți, cercetători și practicieni din întreaga Europă pentru a promova excelența în managementul sanitar. Departamentul de Sănătate Publică, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării este membru instituțional al Asociației Europene de Management Sanitar începând cu anul 2019.

Alegerea unui membru din cadrul UBB în board-ul acestei asociații este o dovadă clară a impactului pozitiv și semnificativ pe care universitatea noastră îl are asupra comunității științifice internaționale.

În calitatea sa de membru al board-ului EHMA, Marius Ungureanu va avea ocazia să influențeze deciziile strategice și să contribuie la inițiativele de îmbunătățire a sistemelor de sănătate din Europa, fapt care nu doar că va aduce prestigiu suplimentar UBB, dar va deschide și noi oportunități de colaborare și dezvoltare pentru studenții și cercetătorii noștri.

Tradiție și Excelență prin Cultură-Știință-Inovație din 1581

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu cel mai complex profil academic din țară (prin numărul de programe și caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară și germană), cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 442 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din țară (cu peste 50.000 de oameni, din 15 localități și 11 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de șapte ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, a primit distincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA.