Universitatea Babeş-Bolyai a inaugurat, în Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”, un nou teren sintetic de mari dimensiuni, cu nocturnă

Universitatea Babeş-Bolyai a inaugurat luni, în Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu”, un nou teren sintetic de mari dimensiuni, cu nocturnă. Terenul de joc, de ultimă generaţie, a fost amenajat pe o suprafaţă nefolosită până acum și are în dotare o suprafață de joc sintetică, o tribună de peste 300 locuri și instalație de nocturnă.

“Inaugurarea acestui parc reprezintă foarte mult pentru sportul din Univestitatea Babeș-Bolyai și pentru studenții de la Facultatea de Educație Fizică și Sport. Achiziția demonstrează colaborarea dintre univesitate și mediul de afaceri. E și o privire spre viitor. Eu cred că universitățile dinamice antreprenoriale de viitor trebuie să colaboreze cu societatea. Parcul Iuliu Hațieganu este acum aproape, în totalitate amenajat. Spațiul acesta demonstrează că suntem ultimul răcnet și în privința tehnicii și a achiziționării de materiale și e foarte reconfortant să vezi că e folosit.” (Rectorul UBB, acad prof. dr. Ioan-Aurel Pop).

Terenul nr. 4 din Parcul Babeş va fi folosit în prima parte a zilei în scop didactic, de către studenţii și cadrele didactice ale UBB, între orele 14.00-19.00 va fi destinat grupelor de juniori ale FC Luceafărul, iar după ora 19.00 va putea fi închiriat.

Parcul Sportiv „Iuliu Haţieganu” găzduieşte în prezent 4 terenuri de mari dimensiuni, dintre care 2 de iarbă naturală – cel de rugby, cu pistă de atletism şi cel de antrenamente pentru „U” Cluj, respectiv 2 terenuri sintetice, unul inaugurat în 2014, „dublat” de un sintetic de mici dimensiuni, respectiv cel prezentat luni.

dsc_0221