Vizita ambasadorului Armeniei la UBB

Excelența Sa dr. Sergey Minasyan, ambasadorul Republicii Armenia în România, a avut miercuri, 23 septembrie 2020, o întâlnire cu noua conducere a Universității Babeș-Bolyai, cea mai mare universitate din România.

Împreună cu rectorul prof. univ. dr. Daniel David, cu prorectorul prof. univ. dr. Corin Braga, în prezența domnilor Tudor Sălăgean, director al Institutului de Armenologie din Cluj-Napoca şi adjunctul acestuia, Sebesi Karen Attila, domnul ambasador a trecut în revistă posibilitățile de conlucrare academică între UBB şi diferite universități din Republica Armenia.

Prof. univ. Daniel David, rectorul UBB, şi-a arătat o maximă deschidere pentru a implementa un sistem de burse reciproce si de-a promova bilateral tot ce înseamnă învățământ şi cultură de înaltă calitate.  La încheierea întrevederii cele două părți s-au angajat ca periodic să evalueze proiectele şi diferitele etape de conlucrare transfrontalieră. În continuarea acestei întâlniri cei prezenți s-au deplasat la sediul Institutului de Armenologie din Cluj-Napoca, entitate academică şi culturală unică în această parte a Europei, care îşi desfăşoară activitatea sub auspiciile Universității Babeş-Bolyai.

La finalul acestei zile prorectorul Corin Braga a participat la a IX-a ediţie a Zilei Culturale Armene din Cluj, unde a rostit o scurtă alocuțiune alături de personalități de seamă ale orașului.