
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin Centrul de Carieră, Orientare Profesională și Alumni (CCOPA), a organizat, în intervalul 16-18 mai, Zilele Alumni, ediția 2024. Scopul evenimentului a fost de a reconecta instituția cu absolvenții săi, totodată a fost un prilej de reîntâlnire cu foști colegi și profesori. Seria activităților din cadrul Zilelor Alumni din acest an a fost deschisă de Gala Alumni UBB, festivitate în cadrul căreia fiecare facultate a premiat câte un absolvent pentru reușitele sale profesionale deosebite.
În cadrul Galei Alumni UBB absolvenții nominlizați au fost distinși cu o diplomă de recunoaștere a performanțelor profesionale, totodată au avut ocazia să transmită câteva gânduri comunității academice prezente la eveniment. Gazda evenimentului, conf. univ. dr. Alexandra Muțiu, prorector responsabil de portofoliul Alumni, a reiterat faptul că „Oamenii au nevoie de oameni pentru a crește, atât profesional cât și personal”.
În data de 17 mai, absolvenții premiați au fost prezenți în mijlocul comunităților facultăților absolvite susținând evenimente de tip masă rotundă, conferință, workshop, bibliotecă vie, meet your future self, AlumniTalks. Aceștia au împărtășit experiențe de viață și de carieră inedite, în încercarea de a inspira și motiva studenții spre aspirații profesionale înalte. Șirul activităților s-a încheiat cu evenimente sportive și un cross organizate sâmbătă, 18 mai 2024, în parcul Iuliu Hațieganu, de către Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, care s-au bucurat de prezența antrenantă a numeroși participanți.
Universitatea Babeș-Bolyai le mulțumește tuturor celor prezenți la acțiunile organizate, și mai ales absolvenților care au călătorit din alte țări și din alte orașe la Cluj-Napoca cu ocazia Zilelor Alumni, reprezentanților Rectoratului și facultăților UBB.
Tradiție și Excelență prin Cultură-Știință-Inovație din 1581
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu cel mai complex profil academic din țară (prin numărul de programe și caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară și germană), cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 442 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din țară (cu peste 50.000 de oameni, din 15 localități și 11 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de șapte ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, a primit distincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA.