Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, marcată la UBB

11 ianuarie 2024

Direcția Patrimoniu Cultural Universitar a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, prin Muzeul Virtual și Documentar al Holocaustului din Nordul Transilvaniei, organizează cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului programul cultural-artistic „Drumul către Holocaust. O istorie care nu trebuie uitată”.

Evenimentul va avea loc marți, 23 ianuarie 2024, de la ora 16:30, la Muzeul Holocaustului (strada Croitorilor, nr. 13, etaj 1, Cluj-Napoca).

Manifestarea marchează o nouă colaborare între Muzeul Holocaustului și Colegiul Tehnic Energetic din Cluj-Napoca. Elevii îndrumați de profesoara Oana Nan vor oferi publicului o incursiune în evenimentele care au dus la Holocaustul evreilor, prin intermediul unui ansamblu de planșe însoțite de o descriere narativă”, declară organizatorii.

Expoziția cuprinzând planșele realizate de elevi va putea fi vizitată în perioada 24 ianuarie – 23 februarie 2024, de luni până vineri, între orele 12:00-15:00, la sediul muzeului.

 

Tradiție și Excelență prin Cultură-Știință-Inovație din 1581

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu cel mai complex profil academic din țară (prin numărul de programe și caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară și germană), cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 442 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din țară (cu peste 50.000 de oameni, din 15 localități și 11 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de șapte ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, a primit distincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA.