Ziua Porților Deschise la Facultatea de Teatru și Film a UBB

Facultatea de Teatru și Film din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) organizează evenimentul „Zilele Porților Deschise”, dedicat elevilor de liceu pasionați de teatru și film.

 Astfel, în perioada 28-30 aprilie 2025, participanții se vor bucura de o oportunitate unică de a descoperi oferta educațională și activitățile pe care le desfășoară facultatea.

Elevii vor avea ocazia să participe la cursuri deschise susținute de profesori și specialiști din domeniul teatrului și filmului. Pentru a participa la cursuri este necesară înscrierea prealabilă la adresa mihaela.culda@ubbcluj.ro. Locurile sunt limitate în funcție de capacitatea sălilor de curs. Programul evenimentului poate fi consultat aici.

Participarea la „Zilele Porților Deschise” este gratuită și oferă o oportunitate excelentă de a interacționa cu profesori, studenți și absolvenți ai facultății. Cursurile deschise sunt reprezentative pentru fiecare program de studiu și vor fi ținute la sediul facultății (str. M.Kogălniceanu nr.4), studioul de teatru „Radu Stanca” (str. Horea nr.31 Facultatea de Litere) și la sediul din Magazinul Central (etaj 4, str. Regele Ferdinand nr. 22-26)”, declară organizatorii..

Pentru mai multe informații vă invităm să vizitați site-ul oficial al Facultății de Teatru și Film, accesând linkul www.teatrufilm.ubbcluj.ro.

Tradiție și Excelență prin Cultură-Știință-Inovație din 1581

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu cel mai complex profil academic din țară (prin numărul de programe și caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară și germană), cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 444 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din țară (de aproximativ 55.000 de oameni, din 15 localități și 12 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de nouă ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar/Național care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, a primit distincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA.