UBB în colaborare cu British Council Romania organizează concursul GAMES of SCIENCE

15 martie 2022

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), în calitate de partener British Council Romania, invită studenții, masteranzii și doctoranzii în domeniile matematică, informatică, inginerii, chimie, fizică, biologie, geologie, știința mediului, mecanică, cu vârste cuprinse între 20 și 34 de ani să participe la concursul GAMES of SCIENCE, derulat de British Council România în colaborare cu Asociația BioMentorHub, cu sprijinul UBB și al altor parteneri din țară.

Etapa regională a concursului organizat cu sprijinul UBB se va derula pe parcursul zilelor de 26 și 27 martie și va consta în:

26 martie: 8 ore de program de formare (training) online unde participanții vor învăța activ să vorbească în public, vor afla cum să-și folosească emoțiile pentru a fi mai convingători, vor exersa traducerea subiectelor complicate în limbaj simplu și se vor pregăti pentru formatul specific al etapei practice;

27 martie: formatul original de concurs de calificare la etapa următoare, în care tinerii cercetători participă la runde eliminatorii de prezentări ale unui subiect științific, pe durate cuprinse între 10 secunde și 3 minute.

Obiectivul training-ului și al concursului este de a-i încuraja pe tinerii care studiază sau lucrează în domeniile științei, tehnologiei, ingineriei, matematicii, medicinei și alte domenii de studiu cu caracter științific să explice concepte, procese, teorii și cercetări complexe pe înțelesul publicului și pe scurt.

Câștigătorii vor ocupa locuri la finala națională de la București.

Participarea este gratuită, dar locurile sunt limitate. Cei interesați, se pot înscrie la etapa regională, la UBB, din perioada 26-27 martie, aici: https://bit.ly/GamesOfScience22.

Proiectul Games of Science este derulat de British Council România și Asociația BioMentorHub și finanțat în cadrul CIVIS OPEN LAB-UB.