Noaptea cercetătorilor europeni

Noaptea cercetătorilor europeni, SCIENCE4FUTURE se va desfășura online vineri, 27 noiembrie 2020, în intervalul orar 15.00 – 24.00.

Evenimentul este inițiat de Comisia Europeană și se va organiza pentru prima oară la Bistrița, fiind desfășurat simultan în peste 400 de orașe din Europa.

Noaptea cercetătorilor europeni are drept scop informarea publicului larg despre cercetarea științifică și despre impactul acesteia asupra vieții cotidiene, dar și promovarea științei, inovației și cercetării. De asemenea, își propune prezentarea rezultatelor și metodelor de cercetare unui public, în special tânăr– elevi, studenți, doctoranzi.

La Bistrița, evenimentul este organizat de Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Extensia Universitară Bistrița, ICPE Bistrița SA și Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud cu susținerea Consiliului
Județean Bistrița-Năsăud, a Primăriei Bistrița, a Camerei de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, a Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, a Asociației Culturale Grigore Moisil și a Clubului Rotary Bistrița.