4 aprilie 2024
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) organizează vineri, 19 aprilie 2024, evenimentul de celebrare a Centrului Clujean pentru Studii Indiene la împlinirea a 10 ani de activitate.
Începând cu ora 11.00, la Sala Club a Colegiului Academic (str. Emm. de Martonne, nr. 1) vor lua cuvântul:
Programul sesiunii aniversare va cuprinde: lansarea volumului aniversar: Cartea Centrului Clujean pentru Studii Indiene: 10 ani de studii indiene la Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca / The Book of Cluj Center for Indian Studies: 10 years of Indian Studies at Babeş-Bolyai University Cluj-Napoca, Editor: Mihaela Gligor, Presa Universitară Clujeană, 2024, lansarea filmului de prezentare a Centrului Clujean pentru Studii Indiene, realizat de Direcția Comunicare și Relații Publice a UBB (DCRP), lansarea broșurii 10 ani în 10 povești, realizată de DCRP a UBB, precum și prezentarea Colecției de carte Biblioteca Indiană (prezentarea va fi realizată de către Ada Blendea, redactor la Editura Casa Cărții de Știință).
Evenimentul este organizat cu sprijinul Ministry of Culture, Government of India, Ambasada Indiei în România, Editura Presa Universitară Clujeană, Editura Casa Cărții de Știință Cluj-Napoca, Direcția Patrimoniu Cultural Universitar a Universității Babeș-Bolyai, Direcția Comunicare și Relații Publice a Universității Babeș-Bolyai, Cramele Recaș și Restaurantul Indigo.
Tradiție și Excelență prin Cultură-Știință-Inovație din 1581
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu cel mai complex profil academic din țară (prin numărul de programe și caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară și germană), cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 442 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din țară (cu peste 50.000 de oameni, din 15 localități și 11 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de șapte ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, a primit distincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA.