Expoziția UBB ART – la cea de-a treia ediție

Direcția Patrimoniu Cultural Universitar a Universității Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) organizează cea de-a treia ediție a expoziției UBB Art. Aceasta aduce în fața publicului o serie de lucrări de pictură, grafică, artă digitală, fotografie și film realizate de 16 studenți ai UBB.

Evenimentul își propune să  ofere un spațiu de expresie artistică pentru studenți, chiar dacă studiile și specializările lor nu coincid neapărat cu interesul față de artă. Expoziția este o oportunitate pentru tineri să-și etaleze talentul creativ, să interacționeze cu diverse forme de artă și să-și împărtășească viziunea, într-un mediu care încurajează diversitatea și inovația artistică”, afirmă organizatorii.

În cadrul acestei expoziții vor expune: Sebastian Anghelache, Bálint Boglárka, Ana-Maria Butură, Monica-Elena Căldare (Sfârlea), Alice Constantinescu, Vlad-Ștefan Cosma, Matei Filip, Janine Cornelia Grün, Diana-Alexandra Hamza, Carla Hengelman, Kinga-Noémi Mezey, Raluca-Ioana Mureșan, Elena-Crizantema Persic, Andreea-Alexandra Suciu, Iulia-Roxana Suciu, Mara-Andrea Țuică.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 30 mai 2024, de la ora 18:00, în spațiul UBB Art Hall (Calea Moților, nr. 11, etaj 3).

Expoziția poate fi vizitată până miercuri, 19 iunie 2024, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 -14:00. Intrarea este liberă.

Tradiție și Excelență prin Cultură-Știință-Inovație din 1581

 

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu cel mai complex profil academic din țară (prin numărul de programe și caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară și germană), cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 442 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din țară (cu peste 50.000 de oameni, din 15 localități și 11 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de șapte ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, a primit distincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA.