Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

UBB găzduiește EUTOPIA Week – Paths To Cohesion

17 iunie, 8:00 am - 21 iunie, 5:00 pm

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va găzdui, în perioada 17-21 iunie 2024, EUTOPIA Week, reuniunea reprezentanților celor 10 universități partenere în Alianța europeană EUTOPIA.

Rectorii unora dintre cele mai importante universități din zece țări europene (incluzând UBB/România) vor fi prezenți la UBB, în Cluj-Napoca, alături de echipele lor, pentru a aborda teme specifice ale învățământului universitar european, oportunități de colaborare și dezvoltare a relațiilor existente.

Tema evenimentului găzduit de UBB este Paths to cohesion, reflectând una dintre valorile de bază ale alianței, coeziunea.

EUTOPIA este o alianță formată din universități europene de prestigiu, al cărei obiectiv ambițios este acela de a redefini direcțiile de viitor ale educației universitare europene, membrii ei colaborând la crearea unui model academic european nou, inovativ, care să reflecte principiile Europei unite și deschise, manifestând respect față de cetățenii ei și față de mediul înconjurător. Alianța oferă cadrelor didactice, cercetătorilor și studenților oportunități comune de educație, programe de cercetare și dezvoltare comune, țintind să formeze absolvenți performanți, promovând internaționalizarea, diversitatea și incluziunea, aplecându-se asupra provocărilor globale și locale. Comunitatea EUTOPIA întrunește mai mult de 240.000 de studenți, peste 18.000 de cadre și cercetători și mai mult de 900 de grupe de cercetare fiind una dintre cele mai puternice alianțe europene.

EUTOPIA a luat naștere în anul 2019, fiind unul dintre cele 17 proiecte câștigătoare ale competiției Inițiativa Universităților Europene lansate de Comisia Europeană pentru a forma un spațiu inovativ al educației superioare europene.

Pentru mai multe detalii despre alianța EUTOPIA, vă invităm să accesați link-ul https://eutopia-university.eu/

 

Tradiție și Excelență prin Cultură-Știință-Inovație din 1581

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu cel mai complex profil academic din țară (prin numărul de programe și caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară și germană), cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 442 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din țară (peste 50.000 de oameni, din 15 localități și 11 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de șapte ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, a primit distincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA.

 

Detalii

Începe:
17 iunie, 8:00 am
Se termină:
21 iunie, 5:00 pm
Categorii Eveniment:
,

Loc de desfășurare

Universitatea Babeș-Bolyai
Vezi site-ul web Loc de desfășurare