Universitatea Babeș-Bolyai este partener în campania națională „România se ridică în picioare pentru asistenţa socială”

Univesitatea Babeș-Bolyai este partener în campania declanșată de Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România (CNASR), o amplă campanie naţională de promovare şi valorizare a profesiei de asistent social intitulată în mod metaforic „România se ridică în picioare pentru asistenţa socială”. În fiecare judeţ al ţării se organizează evenimente la care participă asistenţi sociali, studenţi, oficialităţi, jurnalişti, societatea civilă, universitari, susţinători ai profesiei de asistent social.

Deschiderea evenimentului va avea loc joi, 19 aprilie, între orele 16-18, în sala Aula Magna a Universității Babeș-Bolyai de pe strada Kogalniceanu nr.1, Cluj-Napoca.

Evenimentul marchează un moment de solidaritate profesională, de relansare a eforturilor de formare, promovare şi dezvoltare a profesiei. Subiectele abordate privesc reglementările legislative pentru organizarea şi funcţionarea serviciilor de asistenţă socială din sectorul public şi privat, nevoia de a dezvolta noi servicii  sociale în comunitate, viitorul profesiei de asistent social, angajarea/contractarea asistenţilor sociali în serviciile publice locale rurale, dar şi alte aspecte de interes pentru comunitatea clujeană a asistenţilor sociali.

Partenerii acestui eveniment  sunt: Universitatea Babeş-Bolyai, prin Departamentul de Asistenţă Socială al Facultatății de Sociologie şi Asistenţă Socială,  Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca, Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală, Asociaţia Studenţilor de la Asistenţă Socială (ASAS) şi Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România.

La eveniment vor fi prezenţi atât preşedintele CNASR, Prof.univ.dr. Doru Buzducea, Decan al Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială (Universitatea din Bucureşti), cât şi vicepreşedinţii Cristian Roşu şi Prof.univ.dr. Ioan Durnescu, precum şi secretarul executiv doamna, Diana Cristea.

Președintele CNASR, Doru Buzducea, a declarat: „Suntem bucuroși să poposim în inima Transilvaniei, la Cluj-Napoca. Ne bucurăm că județul Cluj s-a aliniat campaniei noastre și iată a decis să se ridice în picioare pentru asistența socială și vă mulțumim pentru acest prilej de a celebra împreună profesia de asistent social. Aula Magna a Universității Babeș-Bolyai ne va fi gazdă. Și dacă prin Cluj-Napoca trec 10 râuri și pârâuri, tot aici întâlnim câteva legende ascuse în neclintiții “străjeri” ce conferă o alură magică orașului. Promitem un eveniment impozant, elegant și înălțător, un eveniment ce va da strălucire asistenților sociali clujeni!”

 

Persoane de contact:

conf.dr. Adina Rebeleanu, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, UBB, 0766.454.052

Doru Buzducea, prof.dr., preşedinte CNASR,  0722.255.761