Calitate și interdisciplinaritate în practica studenților Universității Babeș-Bolyai în management cultural (CIP)

Universitatea Babeș-Bolyai implementează în perioada 17 septembrie 2020-16 septembrie 2022 un proiect care vizează facilitarea trecerii de la educație la muncă pentru 324 de studenti ai Facultății de Studii Europene, Teatru și Film, și Teologie Ortodoxă, din cadrul UBB.
Implementarea proiectului constă în realizarea unui program inovativ de învățare la un potențial loc de muncă în domeniul managementului cultural.
Printre obiectivele specifice se regăsesc: crearea unei rețele de 18 ofertanți de practică în domeniul managementului cultural, din sfera privată și cea publică, care prezintă potențial competitiv, în localitatea Cluj-Napoca, consilierea, orientarea profesională și sensibilizarea a 324 de studenți ai Facultăților de Studii Europene, Teatru și Film, și Teologie Ortodoxă, ale UBB, în vederea pregătirii acestora pentru programul de practică, pregătirea practică a celor 324 de studenti în rețeaua de ofertanți de stagii de practică, conform planurilor de învățământ și competențelor specifice din domeniile vizate, precum și pregătirea celor 324 de studenți pentru angajare pe piața muncii în domeniul managementului cultural, în relație cu potențiali angajatori.
Grupul țintă al proiectului este reprezentat de 324 studenți ai Facultăților de Studii Europene, Teatru și Film și Teologie Ortodoxă, nivel licență și master.

Activități și rezultate
Reţeaua de practică funcţională, cu 18 entităţi (firme), 1 set de criterii calitative conceput- 18 convenţii de practică negociate şi semnate de către solicitant cu entităţi publice şi private eligibile, gazde ale programului de practică. Un târg de oferte de practică organizat. 18 entităţi gazdă ale stagiilor de practică participă cu oferte şi prezentări. 18 dosare de prezentare ale firmelor, cu oferta de practică.

1 platformă IT interactivă creată, dezvoltată conform cerinţelor echipei de proiect, şi apoi actualizată permanent de către coordonatorii şi supervizorii de practică, sub ghidajul tehnic al informaticianului proiectului, cu materiale informative, date privind stadiul calupurilor de învăţare la locul de muncă, elemente de bune practici din cadrul ofertanţilor de practică şi a altor potenţiali angajatori, la nivel naţional şi european, elemente multimedia care îi asistă pe practicanţi, oferte de locuri de muncă, remindere şi o secţiune de forum moderat, cu drept de acces acordat celor 324 de studenţi din grupul ţintă şi echipei de proiect.

Platforma IT „CIP” creată şi implementată în laboratorul de practică dotat, cu accesarea sa de către 324 de studenţi din grupul ţintă şi echipa de proiect, în vederea promovării bunelor practici acumulate în proiect, a schimbului de informaţii cu actori relevanţi din domeniul practicii în management cultural, din sfera socio-umană şi a inovării sociale.

1 ghid cu modele/exemple de bune practici, pentru transferabilitatea rezultatelor şi replicarea modelului proiectului.

Implementarea proiectului este asigurată de Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman. Valoarea totală a proiectului este de 4.741.271,58  lei din care cofinațare UE 4.030.080,84.

Persoană de contact:
conf. univ. dr. Adrian-Gabriel Corpădean, manager proiect

e-mail: adrian.corpadean@ubbcluj.ro