Centrul UBB de Industrii Creative este funcțional

Centrul UBB de Industrii Creative (CIC), anunțat în luna mai 2020, asumat prin Programul managerial PROUBB+ (https://news.ubbcluj.ro/ubb-va-avea-un-centru-de-industrii-creative/), este implementat și funcțional.

Organizat în Cluj Innovation Park în logica STEAM (Science-Technology-Engineering-Arts-Mathematics), Centrul cuprinde următoarele structuri:

(1) Tehnologii Psihologice pentru Sănătate;

(2) Laboratoare de Inovare Digitală (Gamification);

(3) Digital Humanities;

(4)  Digital Interactive Arts/Documentary Film Making;

(5) Astronomie și Astrofizica: Science Meets Fiction;

(6) Muzeul de tehnologie psihologică Florian Ștefănescu-Goangă;

(7) Digital media (în finalizare);

(8) MOOC Studio.

Toate aceste structuri se află în strânsă interacțiune între ele și cu alte structuri academice, stimulând astfel potențialul creativ și de inovare, având deschidere spre societate, atât prin transfer cognitiv/tehnologic, cât și prin interacțiune bidirecțională cu mediul socio-economic și/sau în logica citizen science.

“Industriile creative sunt contributori majori la o societate bazată pe cunoaștere. Complementare industriilor tradiționale (tehnologice/inginerești), acestea, împreună, generează inovații incrementale și disruptive cu impact major pentru competitivitate și bunăstarea oamenilor. Acum UBB este echipată cu ambele “motoare”: Centrul de Industrii Creative și demersul tehnologic tradițional prin Școala academică de inginerie/tehnologie (cu proiectul central InfoBioNano4Health). Aștept acum să văd rezultatele academice și pentru oameni”, arată rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.