Condiții de 5 stele pentru studenți la cafeteria Juventus a UBB

25 octombrie 2023

Studenții  care aleg să mănânce la restaurantul studențesc Juventus din Complexul Universitar „Prof. univ. dr. Iuliu Hațieganu” al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) beneficiază din această toamnă de condiții excelente, cafeteria fiind recent renovată și modernizată.

Lucrările de modernizare au fost realizate în timpul vacanței de vară și au inclus nu doar reamenajarea sălii de mese, ci schimbarea întregului concept al restaurantului.

„Am încercat să le oferim studenților condiții demne de universitatea și orașul în care studiază. Este una dintre cele mai moderne cafeterii studențești din oraș am încercat să o punem în acord inclusiv cu linia strategică „UBB Goes Green” a Universității noastre, astfel încât noua cafeterie are și un perete viu, de tip grădină verticală. Încercăm să le oferim studenților condiții cât mai bune, atât în ceea ce privește desfășurarea activităților academice, educaționale, cât și în privința timpului liber și a vieții de zi cu zi. E un semn firesc de civilizație, iar păstrarea acestor condiții depinde în foarte mare măsură și de ei, de studenții care folosesc spațiile Universității și care avem încredere că le vor trata cu aceeași responsabilitate, iar când/dacă apar probleme – lucru inevitabil pentru o comunitate cât un „oraș” al României (al doilea oraș în județ, după Cluj-Napoca) – să ni le semnaleze rapid pentru a le rezolva împreună”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Lucrările de modernizare a restaurantului studențesc Juventus din Complexul Universitar „Prof. univ. dr. Iuliu Hațieganu” al UBB, cu o capacitate de aproximativ 80 de locuri dedicate studenților, în valoare de 405.000 lei, au cuprins regândirea spațiului, renovarea completă a sălii de mese și a spațiilor sanitare, înlocuirea mobilierului.

Tradiție și Excelență prin Cultură-Știință-Inovație din 1581

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu cel mai complex profil academic din țară (prin numărul de programe și caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară și germană), cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 442 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din țară (cu peste 50.000 de oameni, din 15 localități și 11 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de șapte ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, a primit distincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA.