Conf. Univ. Dragoș Păun

Profesorul lunii octombrie

Dragoș Păun este conferențiar universitar la Facultatea de Business. Expertiza sa este în domeniul finanțelor publice, a fiscalității internaționale și a finanțelor firmei. Dragoș Păun este licențiat al Universității Babeș-Bolyai în Relații Economice Internaționale și în Relații Internaționale și Studii Europene. El deține un BA (Hons) în Politică, pe care l-a obținut de la Nottingham Trent University, unde de asemenea a studiat. El și-a dezvoltat expertiza în domeniul bancar în timpul masteratului Bănci și Piețe de Capital din cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș – Bolyai. Pe parcursul stagiului de doctorat, a studiat timp de 4 luni la Institutul de Drept fiscal internațional și austriac, de la Universitatea Economică din Viena.

Din 2014 este profesor asociat la Ecole de Management de Normandie susținând cursuri la Le Hevare, Caen și Oxford. De asemenea a fost invitat să vorbească despre uniunea economică și monetară, fiscalitate internațională și afaceri internaționale la Universitatea din Dortmund și Université Paul Sabatier Toulouse III .

În 2013, Dragoș Păun a inaugurat prima catedră privată într-o universitate românească, o catedră a cărui co-director este – Catedra PwC de antreprenoriat și afaceri de familie.

Dragos Păun a publicat 3 cărți, 24 de articole științifice în reviste de specialitate, este coordonator a două volume ale unor conferințe și face parte din comitetul redacțional a cinci reviste științifice internaționale.

Între 2014 și 2017 Dragoș Păun a fost titularul unui modul Jean Monnet: Managing the EU: Taxation, Economics and Governance.