Evaluarea cursurilor și a cadrelor didactice, la UBB

Studenții Universității Babeș-Bolyai își evaluează, în perioada 11 decembrie 2023 – 21 ianuarie 2024, cadrele didactice și cursurile.

Perioadele  de  evaluare pentru semestrul I al anului universitar 2023-2024 sunt următoarele:

Învățământ cu frecvență: 11 decembrie 202314 ianuarie 2024

Învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă: 08 ianuarie21 ianuarie 2024.

Chestionarele pot fi accesate la adresa https://academicinfo.ubbcluj.ro/Info/ . La finalul acestor perioade, aplicația de evaluare va fi inactivă. Doar studenții care completează chestionare de evaluare au acces la rezultatele acestora.

Evaluarea cursurilor și a cadrelor didactice de către studenți se înscrie în strategia Universității Babeș-Bolyai de a se adapta permanent atât la cerințele pieței, cât și la cerințele și așteptările studenților. Rezultatele evaluării vor fi folosite de cadrele didactice pentru îmbunătățirea procesului didactic. Răspunsurile sunt anonime și nu vor influența notarea la disciplinele evaluate,  deoarece vor deveni vizibile profesorilor doar la începutul semestrului universitar viitor, după sesiunea de examene.

Prin intermediul chestionarelor completate online, studenţii se pot pronunța cu privire la claritatea, noutatea şi calitatea cursurilor, dar şi cu privire la prestația profesorilor care le predau.

Evaluările realizate de către studenți sunt anonime, iar rezultatele lor nu devin vizibile decât după încheierea sesiunilor de examene și restanțe.