Evenimentul ACAF Singing Masterclasses 2025 – Lecție deschisă, desfășurat la UBB

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Asociația Culturală „Alexandru Fărcaș“ și Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima“, organizează joi, 10 aprilie 2025, evenimentul interactiv ACAF Singing Masterclasses 2025 – Lecție deschisă.

În cadrul evenimentului desfășurat de la ora 16.00, în Sala Club a Colegiului Academic al UBB (str. Em. de Martonne nr. 1 – acces direct prin curtea Facultății de Studii Europene) atât studenții și masteranzii participanți, cât și presa și publicul prezent, vor putea intra în dialog direct cu cei doi coordonatori ai masterclass-ului desfășurat în aceasta săptămână – artiștii Tatiana Lisnic și David Zobel.

Totodată, la eveniment va participa și dirijorul Victor Dumănescu. Sub bagheta acestuia se va finaliza prima sesiune a Masterclass-urilor ACAF, cu Concertul de Gală al participanților activi, programat pentru duminică, 13 aprilie 2025, de la ora 18.30, în Studioul de Concerte al Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima“.

În perioada 07-13 aprilie 2025 Asociația Culturală „Alexandru Fărcaș“,  în parteneriat  cu  Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima“, Universitatea Babeș Bolyai și Institutul Francez Cluj-Napoca, organizează prima dintre cele trei sesiuni de masterclass din cadrul programului ACAF Singing Masterclasses 2025, activitate susținută de soprana Tatiana Lisnic, în tandem cu pianistul corepetitor David Zobel. Următoarele două sesiuni ale proiectului vor fi coordonate de baritonul George Petean (iunie 2025), respectiv, de soprana Adela Zaharia (noiembrie 2025).

Tradiție și Excelență prin Cultură-Știință-Inovație din 1581

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu cel mai complex profil academic din țară (prin numărul de programe și caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară și germană), cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 444 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din țară (de aproximativ 55.000 de oameni, din 15 localități și 12 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de nouă ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar/Național care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, a primit distincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA.