Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Conferința Internațională „Frontiers Unbound: Exploring Extreme Environments”, organizată la UBB

12 septembrie, 8:00 am - 14 septembrie, 8:00 pm

Institutul Emil G. Racoviță pentru Studierea Vieții în Condiții Extreme din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), în colaborare cu Fundația pentru Știință și Explorare Medii Extreme – Emil G. Racoviță, organizează, în perioada 12-14 septembrie 2024, conferința internațională „Frontiers Unbound: Exploring Extreme Environments”.

La acest eveniment participă peste 50 de cercetători din Canada, Franța, Italia, Israel, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, Serbia, Slovacia, Statele Unite ale Americii, Ungaria și România.

Conferința organizată într-un format hibrid, care permite atât participarea fizică, cât și online, reunește unii dintre cei mai importanți experți la nivel mondial în studierea vieții în condiții extreme, printre care se numără:

Dr. Penelope Boston, Director, NASA Astrobiology Institute (SUA)

Dr. Philippe Choler, Centre National de la Recherche Scientifique (Franța)

Dr. David Diez-del-Molino, Centre of Paleogenetics, Stockholm University (Suedia)

Prof. Stephen Mojzsis, Hungarian Academy of Sciences (Ungaria) și University of Colorado at Boulder (SUA)

Prof. Aharon Oren, Hebrew University of Jerusalem (Israel)

Dr. Scott Tighe, University of Vermont (SUA).

Douăzeci și șapte de prezentări și o sesiune de postere vor aborda tematici diverse legate de viața în medii extreme: de la studierea ecosistemelor vechi la cele actuale, de la microorganisme la oameni, și de la mediul terestru la cel cosmic. Discuțiile vor explora modurile în care formele de viață se aclimatizează și se adaptează la condiții extreme, atât pe Pământ, cât și în spațiul cosmic.

Institutul Emil G. Racoviță pentru Studierea Vieții în Condiții Extreme din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) continuă tradiția deschisă de savantul Emil G. Racoviță, primul cercetător care a studiat mediile extreme, prin oferirea unei platforme pentru dezbaterea interdisciplinară a celor mai recente descoperiri în acest domeniu.

Pentru mai multe informații despre programul științific, vă rugăm să accesați: https://institutulracovita.ro/extremenv/index.php/scientific-program/

Tradiție și Excelență prin Cultură-Știință-Inovație din 1581

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu celmai complex profil academic din țară (prin numărul de programe șicaracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară și germană), cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 443 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din țară (cu peste 50.000 de oameni, din 15 localitățiși 11 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de șapte ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurileinternaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii (din celeaproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate șiintegrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fostconfirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele maiprestigioase universități europene world-class/research-intensive, a primitdistincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este partea alianței universităților europene EUTOPIA.

Detalii

Începe:
12 septembrie, 8:00 am
Se termină:
14 septembrie, 8:00 pm
Categorii Eveniment:
,

Loc de desfășurare

Sala Club a Colegiului Academic
str. Em. de Martonne nr. 1 + Hartă Google