Încarc Evenimente

UBBMed și partenerii săi, dedicați studiului familiei și natalității

14 septembrie

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin UBB School of Health – UBBMed, organizează în data de 14 septembrie 2024, la Vișeul de Sus (jud. Maramureș), în Centrul Documentar Expozițional al Nobilimii Maramureșene Române (strada Libertății nr. 24), simpozionul național „Familia și evoluția demografică la început de secol XXI”.

Simpozionul este organizat sub egida Academiei Române, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș (UMFST) și face parte din proiectul național “Sănătatea familiei și natalitatea” (https://sanatateafamiliei-natalitate.ro).

Problema abordată în cadrul simpozionului se referă la modul în care asigurăm viitorul națiunii din punct de vedere demografic, iar specialiști în științe socio-umane, sănătate și medicină vor analiza situația actuală și vor propune soluții pragmatice.

Simpozionul va construi pe concluziile celei de a doua ediții a conferinței „Sănătatea familiei și natalitatea”, organizată de Academia de Științe Medicale sub egida Academiei Române și găzduită de UBB în luna mai a acestui an (https://news.ubbcluj.ro/a-doua-editie-a-conferintei-sanatatea-familiei-si-natalitatea-organizata-de-academia-de-stiinte-medicale-sub-egida-academiei-romane-gazduita-la-ubb/), care au explorat atât modalitățile de creștere a natalității (Planul A), cât și nevoia de a gândi un Plan B care să asigure o bunăstare și funcționare socială chiar în condițiile în care, din cauze greu de controlat, natalitatea nu va crește (sau poate se va reduce și mai mult).

Pentru detalii și mai multe informații cu privire la evenimentul care va avea loc în data de 14 septembrie 2024, în Centrul Documentar Expozițional al Nobilimii Maramureșene Române din Vișeul de Sus, jud. Maramureș (strada Libertății nr. 24), vă invităm să accesați link-ul https://sanatateafamiliei-natalitate.ro.

Tradiție și Excelență prin Cultură-Știință-Inovație din 1581

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu cel mai complex profil academic din țară (prin numărul de programe și caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară și germană), cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 442 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din țară (peste 50.000 de oameni, din 15 localități și 11 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de șapte ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, a primit distincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA.

Detalii

Dată:
14 septembrie
Categorii Eveniment:
,