Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Expoziția ARTMiND(s), organizată la UBB

25 iunie, 6:00 pm - 8:00 pm

Direcția Patrimoniu Cultural Universitar a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), prin Galeria Paul Sima, organizează vernisajul expoziției ARTMiND(s), realizată în colaborare cu Departamentul de Pictură al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 25 iunie 2024, de la ora 18:00, în Galeria Paul Sima (Clubul Casei Universitarilor, str. Emmanuel de Martonne nr. 1).

Expoziția reunește lucrările a opt artiști, studenți și absolvenți ai Departamentului de Pictură, care au expus de-a lungul timpului în spațiile universității noastre. Fiecare lucrare expusă înglobează semnificația și discursul personal al autorului, relevând individualitatea și originalitatea acestuia. Caracterul eclectic al expoziției este susținut prin diversitatea temelor abordate și a manierelor de lucru. Expun Maria-Luiza Balan, Maria Chiorean, Mihaela Coandă, Cătălin Iurian, Vasile Nițelea, Mara Popa, Alexandru Révész și Mădălina Vîrgolici.”, declară organizatorii.

Expoziția poate fi vizitată până luni, 2 septembrie 2024, de luni până vineri, în intervalul orar 15:00 – 17:00. Intrarea este liberă.

 

Tradiție și Excelență prin Cultură-Știință-Inovație din 1581

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu cel mai complex profil academic din țară (prin numărul de programe și caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară și germană), cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 442 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din țară (peste 50.000 de oameni, din 15 localități și 11 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de șapte ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, a primit distincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA.

Detalii

Dată:
25 iunie
Oră:
6:00 pm - 8:00 pm
Categorii Eveniment:
,

Loc de desfășurare

Galeria Paul Sima
Em. de Martonne nr.1 + Hartă Google