Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Prelegerea „From atoms and radiations towards quantifying geological processes”, desfășurată la UBB

24-11-2022, 4:00 pm - 6:00 pm

Institutul STAR-UBB al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) organizează joi, 24 noiembrie 2022, de la ora 16:00, în cadrul seriei de cursuri și prelegeri „Studium Generale”, găzduită de Turnul Croitorilor, o prelegere cu tema –From atoms and radiations towards quantifying geological processessusținută de prof. univ. dr. Alida Timar-Gabor (Facultatea de Știința și Ingineria Mediului).

Prelegerea va fi o invitație la o vizită virtuală a laboratoarelor Centrului de Radioactivitate a Mediului și Datare Nucleară al Universității Babeș-Bolyai.

Studium generale este un spațiu de întâlnire interdisciplinar al profesorilor și studenților Universității Babeș-Bolyai și ai invitaților lor. Studium generale permite dialogul dintre discipline și angajează universitatea într-o reflecție asupra propriilor întrebări universale asupra cunoașterii. Aceasta dovedește continuitatea cu practicile intelectuale ale universităților medievale legate de întrebările quodlibetale: despre orice pentru fiecare, în aceeași comunitate de studiu.

Studium generale la Universitatea Babeș – Bolyai, în cadrul Institutului Star-UBB, reprezintă o serie de conferințe săptămânale, în timpul anului academic, ținute de personalități ale universității sau invitate, care chestionează o temă a propriei discipline în dialog cu alți membri ai universității. Inițiat în anul 2019 de prof. univ. dr. Daniel David, rector al Universității Babeș-Bolyai, acest program de conferințe și-a reluat cursul într-o nouă formă hibridă, cu un public fizic restrâns și transmis online pe canalul de Youtube al UBB (https://www.youtube.com/c/UniversitateaBabe%C5%9FBolyai/featured) și pe pagina de Facebook a Universității (https://www.facebook.com/UnivBabesBolyai).

Detalii

Dată:
24-11-2022
Oră:
4:00 pm - 6:00 pm
Eveniment Categories:
,

Loc de desfășurare

Turnul Croitorilor