Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

Prelegerea „Părinții Bisericii și oferta lor educațională: „Universitate” de tip world-class””, desfășurată la UBB

25 noiembrie, 3:00 pm - 5:00 pm

Institutul STAR-UBB al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca va continua joi, 25 noiembrie 2021, de la ora 15:00, seria de cursuri și prelegeri „Studium Generale”, găzduită de Turnul Croitorilor, cu o prelegere cu tema „Părinții Bisericii și oferta lor educațională: „Universitate” de tip world-class„”, susținută de lect. univ. dr. Adrian Podaru, (Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai).

Dacă o Universitate modernă de tip world-class are trei misiuni specifice: didactică, cercetare-dezvoltare-inovare și relația cu societatea, atunci perspectiva educațională a Părinților Bisericii a premers, cu secole în urmă, această structură tripartită. Există, cu siguranță, si deosebiri fundamentale între viziunea Părinților si cea a modernității in ceea ce privește viața academică; poate cea mai importantă este aceea că, în ansamblul său, universitatea trebuia să educe „in numele urcușului”, să conducă spre înălțimi. Într-un dialog sine ira et studio, vom încerca să dezbatem pe această temă în cadrul prezentării „Părinții Bisericii și oferta lor educațională: „Universitate” de tip world-class”, au adăugat organizatorii referitor la prelegerea din această săptămână.

Studium Generale este un spațiu de întâlnire interdisciplinar al profesorilor și studenților Universității Babeș-Bolyai și ai invitaților lor. Studium Generale permite dialogul dintre discipline și angajează universitatea într-o reflecție asupra propriilor întrebări universale asupra cunoașterii. Aceasta dovedește continuitatea cu practicile intelectuale ale universităților medievale legate de întrebările quodlibetale: despre orice pentru fiecare, în aceeași comunitate de studiu. Studium Generale la Universitatea Babeș-Bolyai, în cadrul Institutului Star-UBB, reprezintă o serie de conferințe săptămânale, în timpul anului academic, ținute de personalități ale universității sau invitate, care chestionează o temă a propriei discipline în dialog cu alți membri ai universității. Inițiat în anul 2019 de prof. univ. dr. Daniel David, rector al Universității Babeș-Bolyai, acest program de conferințe își reia cursul într-o nouă formă, cursul va fi transmis online pe canalul de Youtube al UBB (https://StudiumGenerale) și pe pagina de Facebook a Universității (https://www.facebook.com/UnivBabesBolyai).

Detalii

Dată:
25 noiembrie
Oră:
3:00 pm - 5:00 pm
Eveniment Categories:
,
Etichete Eveniment:
, , , , , ,