Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

UBB organizează expoziția de artă fotografică în științe naturale „Microscopic Art in Science”

20-11-2021, 8:00 am - 20-12-2021, 10:00 pm

Centrul de Microscopie Electronică „C. Crăciun” al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), împreună cu Institutul Național de Cercetare Dezvoltare a Tehnologiilor Izotopice și Moleculare (INCDTIM), Muzeul Zoologic al UBB și Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” (CCS) organizează în perioada 20 noiembrie – 20 decembrie 2021 expoziția de artă fotografică în științe naturale „Microscopic Art in Science”.

Expoziția desfășurată la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca (holul principal) prezintă o incursiune în lumea microscopică, invizibilă ochiului liber, în care frumosul se arată doar utilizând echipamente speciale, precum microscopul electronic cu baleiaj. „Microscopic Art in Science” arată frumusețea ascunsă de la nivel micrometric și nanometric de care se bucură oamenii de știință atunci când analizează insecte, plante, animale marine, minerale.

„Considerăm oportună această expoziție pentru a crește gradul de comunicare dintre cercetători și societate și de a promova intersecția științei cu arta ca pilon al dezvoltării societății. Invităm comunitatea clujeană (și nu numai) indiferent de vârstă să treacă pragul CCS pentru vizitarea expoziției, accesul publicului fiind gratuit, însă condiționat de prezentarea Certificatului Verde European în conformitate cu legislația în vigoare.”, declară organizatorii.

 Expoziția poate fi vizitată de luni – duminică în intervalul orar 8:00 – 22:00.

Detalii

Începe:
20-11-2021, 8:00 am
Se termină:
20-12-2021, 10:00 pm
Categorii Eveniment:
,