Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

70 de ani de la moartea lui Serghei Prokofiev, marcați printr-un eveniment special la UBB

09-03-2023, 7:00 pm - 9:00 pm

3 martie 2023

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), în colaborare cu Ana Silvestru Classics și PiArt Vision, organizează  joi, 9 martie 2023, Conferința muzicală „Artistul și tiranul – 70 de ani de la moartea lui Serghei Prokofiev”.

Conferința muzicală este organizată cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la moartea lui Serghei Sergheevici Prokofiev, survenită în 5 martie 1953, cu o ora înainte de cea a lui Stalin.

Resorturile care au dus la tragica decizie a lui Serghei Prokofiev de a se întoarce în Uniunea Sovietică și relația puternic oscilantă cu Stalin vor fi temele discuției dintre prof. univ. dr. Daniel David, rectorul UBB, Ana Silvestru și Sever Voinescu, redactorul șef al revistei „Dilema Veche”. Evenimentul va fi ilustrat muzical de Matvey Demin, Ana Silvestru și Ștefan Tarara. Aceștia vor interpreta doua capodopere ale lui Serghei Prokofiev (Sonata pentru flaut și pian în Re major op. 94, respectiv Sonata pentru vioară și pian în fa minor op. 80).

Evenimentul se va desfășura de la ora 19.00, în sala Auditorium Maximum a UBB (str. Kogălniceanu nr. 5), iar intrarea este liberă. Donațiile vor fi folosite pentru sprijinirea comunității studenților ucrainieni din cadrul UBB.

Detalii

Dată:
09-03-2023
Oră:
7:00 pm - 9:00 pm
Categorii Eveniment:
,

Loc de desfășurare

Auditorium Maximum
Emanuel de Martonne, nr. 1
Cluj-Napoca, Romania
+ Hartă Google