Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

UBB se implică într-un nou proiect privind prevenirea abandonului şi îmbunătăţirea activităţii şcolare

06-02-2020, 10:00 am - 12:00 pm

Universitatea Babeș-Bolyai vă invită joi, 6 februarie 2020, de la ora 10.00, la o conferință de presă în cadrul căreia va fi prezentat un proiect privind prevenirea abandonului şi îmbunătăţirea activităţii şcolare. Evenimentul va avea loc în Sala Club a Colegiului Academic (str. Emmanuel de Martonne, nr 1).

Conferința de presă este organizată de managerul de proiect prorectorul UBB, prof. univ. dr. Markó Bálint. Din partea conducerii universității, la evenimentul de lansare a proiectului Stud Hub 2 vor participa prof. univ. dr. Daniel David, prorector UBB pentru competitivitate-excelență și prof. univ. dr. Dan Lazăr, prorector UBB pentru finanțare și fonduri europene. De asemenea, vor participa reprezentanții facultăților în care va fi derulată cea mai mare parte a proiectului – conf. univ. dr. Pop Nicolae Horațiu, prodecan al Facultății de Educație Fizică și Sport, conf. univ. dr. Răzvan V. Mustață, decan al Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor și prof. univ. dr. Călin Emilian Hinţea, decan al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării –, alături de reprezentații studenților, principalii beneficiari ai proiectului.

Universitatea Babeș-Bolyai a semnat, în decembrie 2019, un nou contract de finanțare care prevede să determine creșterea ratei de promovare a studenților din anul I, nivel licență, în special a celor cu risc de abandon, în decursul a 3 ani, prin furnizarea de soluții inovative și flexibile. Investiția este finanțată prin intermediul Proiectului ROSE, care își propune să extindă spațiile existente ale Centrului de Învățare prin crearea unor noi spații, contribuind la reducerea abandonului în învățământul superior. Prezentul proiect continuă demersurile începute în cadrul proiectului StudHub UBB (Student Learning Hub AG 78/SGU/CI/I/18.12.2017).

Spațiile noi vor fi dotate la standarde ridicate, care să le permită studenților participarea într-un cadru inovativ, non-formal la activități legate de viața universitară precum și la activități cu scop remedial. Așadar, în cadrul proiectului se vor dota și renova 3 spații noi aflate în puncte cheie ale UBB și ale orașului, pentru a crește gradul de acces al studenților la activitățile Centrului de Învățare. Aceste spații sunt localizate în cadrul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, al Facultății de Educație Fizică și Sport, precum și în cadrul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării. Fiecare din cele trei spații va beneficia de lucrări de reamenajare și de dotare în valoare de aproximativ 300.000 de lei. Pe parcursul celor trei ani în care se va desfășura proiectul vor fi implicați 600 de studenți care vor participa la programe remediale adecvate și la programe de consiliere concretizate în ședințe individuale și de grup.

Totodată, ei vor putea să participe la activități pentru creșterea coeziunii sociale. Toate activitățile proiectului converg înspre creșterea retenției universitare și implicit spre creșterea calității învățământului superior.

Detalii

Dată:
06-02-2020
Oră:
10:00 am - 12:00 pm
Categorii Eveniment:
,

Loc de desfășurare

Sala Club a Casei Universitarilor
str. Em. de Martonne nr. 1
Cluj-Napoca, Romania
+ Hartă Google