Încarc Evenimente
  • Acest eveniment a trecut.

WindoW to the World – competiția UBB de cursuri MOOC în limba engleză

08-03-2021, 8:00 am - 29-03-2021, 5:00 pm

Diversificarea ofertei educaționale, precum și creșterea vizibilității pe plan internațional a universității reprezintă obiective principale pentru Universitatea Babeș-Bolyai (UBB).

Una dintre modalitățile de atragere a studenților internaționali, tradiționali sau non-tradiționali este ofertarea unor cursuri în limba engleză de tip MOOC (Massive Open Online Courses). MOOC-urile sunt cursuri online, parțial pre-înregistrate, destinate participării nelimitate și accesului deschis. În plus față de cursurile online, pot oferi materiale de suport, precum și sesiuni interactive, consultări. Așadar aceste cursuri online deschise, accesibile și structurate de o manieră flexibilă se adresează oricărei persoane interesate să dobândească noi competențe și abilități, să se dezvolte profesional și să avanseze în carieră. Dezvoltarea unor cursuri online de înaltă calitate este menită să consolideze statutul de universitate de excelență al UBB, promotor al sistemului de învățământ superior românesc, stabilind standarde naționale în procesul de predare, de cercetare și implicare în nevoile comunității.

Digitalizarea predării oferă oportunități de lărgire a accesului la cursuri pentru studenți, indiferent de locul în care ei trăiesc și studiază, dar și o oportunitate de dezvoltare profesională pentru cadrele didactice.

Pentru a atinge aceste obiective Centrul de Formare Continuă, Învățământ la Distanță și cu Frecvență Redusă lansează Competiția Window to the World, la care sunt invitate să participe toate cadrele didactice din UBB care doresc să dezvolte cursuri MOOC în limba engleză.

Pentru a participa la evaluarea propunerii de curs MOOC, candidații trebuie să:

  1. fie cadre didactice titulare în UBB (se pot organiza și echipe de curs, formate din cel mult 2 cadre didactice);
  2. dețină cunoștințe avansate ale limbii engleze (nu e nevoie de certificare).

Pentru evaluarea propunerii de curs, candidații, vor transmite online, la adresa oana.lupulescu@ubbcluj.ro următoarele documente:

  1. Un syllabus, elaborat în limba engleză pe un subiect cu potențial de atracție pentru cursanți internaționali (masteranzi, doctoranzi, postdoctoranzi) care va conține:
    1. titlurile de capitole și secvențe;
    2. metodele de predare online;
    3. modul de derulare și succesiunea în care se vor desfășura activitățile din cadrul cursului – un desfășurător care conține secvențele de predare în ordinea în care trebuie abordate de cursanți (de ex.: aspectele-cheie legate de conținuturi, bibliografia recomandată, sarcinile de lucru pentru cursanți, feedback-ul la aceste sarcini, durata fiecărei secvențe și durata totală a cursului etc.);
    4. modalitatea de evaluare a cursanților.
  2. O prezentare PowerPoint, în limba engleză, de maximum 10 slide-uri, corelată cu o secvență de predare – o prelegere model.

Pe baza evaluării, se vor acorda 3 premii, fiecare premiu constând într-un Apple iPad, respectiv se va acorda asistența necesară lansării MOOC-ului (filmarea cursului, montajul și editarea).

CALENDAR COMPETIȚIE 

  1. 22.02.2021 – transmiterea propunerii de curs la adresa: oana.lupulescu@ubbcluj.ro
  2. 08.03.2021 – afișarea rezultatelor pe site-ul CFCIDFR
  3. 10.03.2021 – depunerea contestațiilor
  4. 15.03.2021 – afișarea rezultatelor finale pe site-ul CFCIDFR

Detalii

Începe:
08-03-2021, 8:00 am
Se termină:
29-03-2021, 5:00 pm
Categorii Eveniment:
,