Peste 23.300 de candidați la Admiterea UBB 2020

Peste 23.300 de candidați și-au depus online dosarele de admitere pentru programele de licență și master oferite de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) în cadrul primei sesiuni de admitere a acestui an.

Cele mai căutate facultăți la nivelul programelor de licență oferite de UBB sunt, în acest an, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, unde au fost depuse 3.244 de dosare, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, aleasă de 2.864 de absolvenți de liceu, respectiv Facultatea de Matematică și Informatică, spre care s-au orientat 2.488 de candidați.

 Următoarele în topul preferințelor candidaților la statutul de boboc UBB sunt, la finalul primei sesiuni de admitere organizate în acest an, Facultatea de Drept – cu 1.725 de candidați, Facultatea de Litere, unde au fost depuse 1.629 de dosare, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, pentru ale cărei programe de licență au optat 1.317 de absolvenți de liceu.

La nivel master, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor a avut, în această sesiune de admitere, cel mai mare număr de candidați – 1.224, urmată de Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației – cu 966 de candidați, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării – unde au fost depuse 551 de dosare de admitere.

Facultatea de Drept va organiza admiterea la nivel master doar în sesiunea din luna sepembrie.

Universitatea Babeş-Bolyai oferă, pentru anul universitar 2020-2021, un număr de 4.976 de locuri bugetate destinate absolvenților de liceu, peste 10.000 de locuri în regim cu taxă și 2.550 de locuri pentru învățământ la distanță și învățământ cu frecvență redusă pentru studii universitare de nivel licenţă în cadrul celor 236 de programe de studiu.

La nivel master, UBB a scos la concurs, pentru anul universitar 2020-2021, un număr de 3.573 de locuri la buget şi 6.158 de locuri la taxă în cadrul celor 228 de programe de master (învățământ cu frecvență sau frecvență redusă).

Următoarea sesiune de admitere la UBB va avea loc în perioada 7 – 16 septembrie 2020, pentru locurile rămase neocupate, înscrierea urmând să se realizeze exclusiv online, pe platforma https://academicinfo.ubbcluj.ro/admitere/.

Pentru detalii complete cu privire la organizarea admiterii, locurile disponibile și probele stabilite de fiecare facultate, vă invităm să accesați link-ul: http://admitere.ubbcluj.ro/ro/.