UBB propune variante posibile de începere a anului universitar 2020-2021

După consultări cu reprezentanții comunității UBB (cadre didactice, cadre de cercetare, studenți, inclusiv personal administrativ), Consiliul de Administratie al Universității Babeș-Bolyai propune, pentru primul semestru al noului an universitar, un scenariu cu privire la începerea anului universitar 2020-2021.

Scenariul este amendabil în funcție de reglementările locale și nationale, precum și de conditiile pandemiei în luna octombrie 2020 și va fi adoptat definitiv instituțional la sfârșitul lunii septembrie, trecerea dintr-un scenariu în altul dintre cele trei propuse fiind flexibilă.
„Cu o comunitate academică de aproximativ 50.000 de oameni, cea mai mare din România, UBB este un „oraș într-un oraș”. Scenariul academic propus este unul de lucru, pentru a păstra sănătatea comunității UBB și a orașului Cluj-Napoca, pentru a nu afecta major parcursul de viață al studenților UBB, sperând însă și să-l folosim creativ/inovativ pentru a iniția o nouă <pedagogie universitară>”, afirmă rectorul Universității Babeș-Bolyai, prof. univ. dr. Daniel David.