Peste 500 de persoane au vizitat standul UBB din cadrul Târgului Internațional „Educatio” de la Budapesta

În perioada 19-21 ianuarie 2017, Universitatea Babeș–Bolyai din Cluj-Napoca a participat, pentru al cincilea an consecutiv, la Târgul Internaţional „Educatio”, de la  Budapesta. În cadrul târgului „Educatio” UBB a făcut parte din categoria universităților străine, va oferi, pe parcursul celor trei zile, informații despre procesul de admitere, ofertele educaționale şi viața studențească din Cluj-Napoca, tinerilor interesați să studieze aici.

În total au fost aproximativ 30.000 de vizitatori pe parcursul a trei zile, iar standul UBB a fost vizitat de peste 500 de persoane, dintre care, 100 de tineri figurează în baza noastră de date ca fiind potenţiali candidaţi. Cele mai multe întrebări şi curiozităţi au fost legate de admitere, de locurile bugetate şi de cele cu taxă, apoi de căminele studenţeşti. În acest moment UBB are peste 100 de studenţi din Ungaria, înscrişi în anul I. de studiu.

La această expoziţie elevii de liceu sau studenţii din anii terminali, profesorii şi chiar părinţii au avut ocazia de a se întâlni cu reprezentanţii universităţilor din Ungaria şi din străinătate. De la reprezentanţii instituţiilot de învăţământ superior, cei interesaţi au putut afla informaţii cu privire la specializări, cursuri de formare, criterii de admitere sau oportunităţi de carieră. Pe lângă universităţi, au mai fost prezente şi diferite şcoli de limbi străine şi alte instituţii  cu caracter educaţional.