Peste 700 de clujeni s-au alăturat UBB În campania „Donăm împreună, UBBEAR dă startul!”

13 aprilie 2024

Peste 700 de persoane au răspuns apelului lansat de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) și au donat sânge în cele cinci zile ale campaniei „Donăm împreună, UBBEAR dă startul!” organizate de în perioada 8-12 aprilie 2024.

Campania s-a încadrat în programul strategic UBBMed, lansat la finalul anului 2023 de Universitatea Babeș-Bolyai în vederea implicării active în dezvoltarea politicilor publice și a cercetărilor avansate în domeniul sănătății.

„Ne bucură că numărul donatorilor a crescut de la an la an, iar oamenii au înțeles cât e de important să doneze sânge. Nu doar pentru persoanele care au nevoie de el în spitale, ci și pentru donatori. Noi am ajuns acum la cea de-a 13-a ediție, iar ceea ce am încercat și credem că am și reușit a fost să organizăm mai mult decât o simplă campanie de donare de sânge. Ne-am dorit să informăm, să formăm un comportament constant în sensul donării de sânge și se pare că am reusșit. Studenții noștri voluntari au fost prezenți la fiecate ediție, cu o săptămână înaintea eveimentului de donare, în toate facultățile și pe străzile din zona centrală a Clujului pentru a informa oamenii cu privire la desfășurarea campaniei și la beneficiile pe care le aduce donarea de sânge”, afirmă reprezentanții UBB:

Persoanele care au dorit să doneze sânge în cadrul campaniei UBB s-au înscris utilizând aplicația BlooDoChallenge, dar și intervalele orare din calendarul special creat de UBB.

Printre partenerii care s-au alăturat în acest an iniţiativei UBB se numără: Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj, Consiliul Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca (CSUBB), Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (OSUBB), FC Universitatea Cluj și Restaurantul Colegiul Academic.

Tradiție și Excelență prin Cultură-Știință-Inovație din 1581

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu cel mai complex profil academic din țară (prin numărul de programe și caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară și germană), cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 442 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din țară (peste 50.000 de oameni, din 15 localități și 11 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de șapte ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, a primit distincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA.