Poziția UBB cu privire la cercetările desfășurate la Grădina Botanică „Vasile Fati” din Jibou

23 ianuarie 2024

Principiul integrității este unul dintre principiile de bază ale funcționării unei comunități academice sănătoase, iar Universitatea noastră condamnă orice abatere de la aceste principii.

În acest caz concret, Universitatea noastră a preluat, în luna iulie 2021, Centrul de Cercetări Biologice din Jibou, în a cărui structură este cuprinsă Grădina Botanică „Vasile Fati”, însă acesta are personalitate juridică proprie și structuri proprii de conducere care trebuie să ia măsuri imediate pentru continuarea funcționării în cele mai bune condiții.

Deși evenimentele investigate sunt din perioada anterioară parteneriatului cu UBB, respectiv din perioada în care Grădina Botanică „Vasile Fati” din Jibou se afla în subordinea Ministerului Educației, UBB își manifestă preocuparea pentru soluționarea cât mai grabnică a acestei situații.

Pe parcursul acestui demers, conducerea Grădinii Botanice „Vasile Fati” din Jibou va fi asigurată de o persoană ce va fi desemnată de Consiliul de Administrație al acesteia,.