Proiectul UBB BrainQ INSPIRE inițiază platforma națională BrainQ în neuroștiințele cognitive

Conducerea Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) organizează vineri, 22 octombrie 2021, la ora 10.00, o conferință de presă online dedicată construirii „Rețelei/Platformei Naționale de Neuroștiințe Cognitive – BrainQ”.

La conferința de presă vor participa:

Rețeaua Națională de Neuroștiințe Cognitive BrainQ va cuprinde inițial un parteneriat între Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) și Academia Română, parteneriat în care UBB va aduce expertiză în neuroștiințe cognitive/științe cognitive, iar Academia Română – în științe cognitive și neurobiologie. Pe această platformă se vor putea conecta, în timp, și alți actori naționali și internaționali.

„Studiul creierului reprezintă una din cele mai importante teme de cercetare în știința internațională. România are multe unități academice și organizații profesionale serioase dedicate studiului creierului. Pornind de la proiectul BrainQ INSPIRE al UBB – probabil cel mai mare proiect academic din țară dedicat specific infrastructurii de cercetare în neuroștiințe – am inițiat construirea unei rețele/platforme naționale dedicată mai concret neuroștiințelor cognitive, în parteneriat cu Academia Română”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.