Studenții care au realizat paginile biografice ale delegaților la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia vor fi premiați

Facultatea de Istorie și Filosofie din cadrul Universității Babeș-Bolyai, în colaborare cu Wikimedia România, organizează joi, 13 decembrie 2018, începând de la ora 14.00, premierea participanților la concursul de creare de conținut digital „Realizarea biografiilor online ale delegaților la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia”.

Evenimentul încheie cea de-a doua etapă a unui proiect desfășurat în perioada aprilie – decembrie 2018, ale cărui obiective au fost reprezentate de realizarea biografiilor delegaților la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia.

La concurs au participat 17 studenți încadrați ca voluntari la Facultatea de Istorie și Filozofie, care, folosind bibliografia istorică de specialitate, au realizat peste 500 de pagini biografice Wikipedia.

Concursul a luat în considerare atât cele mai numeroase pagini biografice realizate de către un student, cât și cele mai bogate în informații. Cele mai bune astfel de pagini au fost reunite într-o mini-expoziție organizată la sediul facultății pentru popularizarea inițiativei.

În perioada aprilie – decembrie 2018, studenții Facultății de Istorie și Filozofie a Universității Babeș-Bolyai au creat peste 1100 pagini biografice Wikipedia având ca subiect delegații la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia și au deschis o colaborare cu Wikimedia România, care se va concretiza în 2019 în noi proiecte.

Festivitatea de premiere va avea loc joi, 13 decembrie 2018, între orele 14.00 și 15.00, la sediul Facultății de Istorie și Filosofie (str. Napoca nr. 11, sala Francisc Pall), cu participarea reprezentanților Facultății și ai Fundației Wikimedia România.