Studenții UBB pe primele două trepte ale podiumului concursului internațional găzduit de Universitatea din Pécs

Două echipe de studenți reprezentând Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, din cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB), au reușit să se claseze pe primele două poziții în finala Concursului de Studii de Caz în Management din Pécs, organizat în perioada 1618 octombrie 2021, în mod offline, la Facultatea de Științe Economice a Universității din Pécs (Ungaria).

Tema concursului a fost furnizată de o companie din sectorul imobiliar, iar cele 12 echipe calificate în ultimul act al competiției au avut 30 de ore la dispoziție pentru a elabora o soluție complexă privind domeniile de management, finanțe, tehnologie și de protecție a mediului legate de studiul de caz.

După o rundă de calificare online, 12 echipe studențești s-au calificat în ultima etapă a competiției, printre care și trei echipe reprezentând UBB-FSEGA:

Echipa Codex: Bereczki Lilla-Katinka (Marketing, anul 3.), Kovács Dorottya (Management, anul 3.), Pelger Ivett-Petra (masterat Managementul afacerilor, anul 1.) și Szép Hunor (masterat Gestiunea financiară corporativă, anul 2.).

Echipa Cryptex: Apetroae Lucas-Matteo (Informatică economică, anul 3.), Ábrahám Andrea Tekla (Informatică economică, anul 3.), Kovács Alpár-Botond (Management, anul 3.) și Martonos Magor-Tamás (Informatică economică, anul 3.).

Echipa Stonks: Réti Dávid-Árpád, Székely Csaba, Tófalvi Nóra și Veres Andor (toți cei patru Management, anul 3.).

Două dintre echipele clujene au câștigat grupa lor de semifinală formată din câte patru echipe studențești, calificându-se astfel în finala mare a competiției.

În finala concursului primul loc a fost obținut de echipa Codex, iar al doilea de echipa Cryptex.

Clasamentul final al competiției:

  • Premiul 1: Universitatea Babeș-Bolyai (FSEGA)
  • Premiul 2: Universitatea Babeș-Bolyai (FSEGA)
  • Premiul 3: Universitatea din Pécs

Echipele clujene au fost pregătite de conf. univ. dr. Györfy Lehel, prof. univ. dr. Szász Levente și lect. univ. dr. Rácz Béla-Gergely.