UBB – cea mai bună performanță între universitățile românești la competițiile naționale de finanțare a proiectelor de cercetare

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) obține cea mai bună performanță între universitățile românești la competițiile naționale de finanțare a proiectelor de cercetare organizate de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI) în anul 2020.

Ciclul competiţiilor pentru finanţarea cercetării ştiinţifice organizate de UEFISCDI s-a încheiat la sfârşitul anului 2020 prin anunţarea rezultatelor la nivel naţional pentru Proiectele de Cercetare Exploratorie (PCE), UBB reuşind din nou cea mai bună performanţă între instituțiile academice/universitare româneşti. Astfel, la nivel național UBB se clasează pe prima poziție atât în funcție de numărul proiectelor câștigate (29 proiecte finanțate), cât și din punctul de vedere al valorii cumulate a acestora (aproximativ 7 milioane de euro).

În ceea ce privește domeniile de cercetare reprezentate în competiție, UBB a depus și câștigat proiecte în toate ariile majore de cercetare, cea mai bună performanță fiind obținută de cadrele didactice și cercetătorii UBB din domeniul științelor sociale și economice, unde rata de succes a finanțării proiectelor a fost de 45,45%, un număr de 10 dintre cele 22 de proiecte finanțate la nivel național fiind depuse de UBB.

„Le mulțumim și îi felicităm în egală măsură pe cei care au participat și pe cei ce au câștigat în această competiție, pentru efortul depus şi excelenţa dovedită. Această competiţie, la fel ca altele desfăşurate în anul 2020, a reconfirmat poziția de lider a UBB în topul competitivității naționale în ceea ce privește cercetarea științifică fundamentală multi-/inter-/ transdisciplinară  și exploratorie”, afirmă prof. univ. dr. Adrian Petrușel, prorectorul UBB pentru cercetare, dezvoltare, inovare și doctorate.