Comunitatea UBB este alături de Regele Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

9 septembrie 2022

 

Comunitatea Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este alături de Regele Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, în aceste momente grele legate de decesul mamei sale, Regina Elisabeta a II-a – personalitate mondială, istorică încă din timpul vieții.

UBB a apreciat mereu calitățile Majestății Sale, Regina, admirându-i tenacitatea, toleranța, demnitatea și discreția, simțul datoriei ei mai presus de toate – un exemplu pentru toți.

Familia regală britanică a fost mereu o susținătoare a României, iar Regele Charles al III-lea un iubitor al Transilvaniei și patrimoniului și tradițiilor românești, membru implicat al comunității academice a UBB, laureat Doctor Honoris Causa. Comunitatea noastră academică i-a acordat Prințului Charles titlul de DHC pentru marea Sa contribuție la protecția mediului și creșterea gradului de conștientizare asupra patrimoniului tradițional transilvan și românesc.

Avem încredere că regele Charles al III-lea va continua pe urmele Majestății Sale și va adăuga la acestea, iar poporul și monarhia Regatului Unit vor avea un viitor strălucit.