UBB găzduieşte a doua ediție a Conferinței internaționale  „Biogeography of the Carpathians 2017”  

Peste 140 de cercetători din toată Europa vor participa, în perioada 28-30 septembrie 2017, la cea de-a doua ediţie a Conferinţei internaționale de Biogeografie a Carpaților, găzduită de Universitatea Babeș-Bolyai.

Conferinţa va fi organizată de Facultatea de Biologie și Geologie și Grădina Botanică „Alexandru Borza” din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, împreună cu Institutul de Cercetări Biologice din Cluj-Napoca și face parte dintr-o serie de evenimente științifice din cadrul unei colaborări internaționale mai largi, care cuprinde, pe lângă instituțiile clujene, centre de prestigiu în studiul biodiversității lanțului carpatic din Cracovia și Praga.

„Carpații sunt, probabil, unul dintre cele mai importante centre evolutive din Europa, un hotspot pentru biodiversitate, fiind situați la intersectia mai multor regiuni biogeografice importante. Reprezintă, de asemenea, una dintre ultimele zone de pe continentul nostru care mai posedă încă habitate naturale bine conservate”, arată organizatorii în prezentarea evenimentului.

Simpozionul se va axa pe toate aspectele legate de biodiversitate, biogeografie și evoluție în regiunea Carpatică, de la specii la ecosisteme, de la plante la animale, precum și alte grupuri biologice.

La această manifestare științifică sunt așteptați peste 140 de cercetători din toate țările carpatice (România, Ungaria, Slovacia, Polonia, Ucraina, Serbia), dar și din Cehia, Austria, Germania, Franța și Marea Britanie.

Mai multe informații pot fi găsite pe pagina conferinței: http://carpathians-biogeography2017.conference.ubbcluj.ro/.