UBB ocupă prima poziție în țară în clasamentul Leiden

UBB ocupă prima poziție în țară în clasamentul Leiden, dat publicității, ieri, 22 iunie 2022, clasament focalizat pe componenta de generare de cunoaștere prin cercetare.

De la începutul anului, UBB a ocupat prima poziție în țară în toate clasamentele academice majore ale universităților, date publicității până acum pe parcursul anului 2022: CWUR, Scimago, QS (aici împreună cu Universitatea din București) și Leiden.

De asemenea, universitatea noastră se află în top în țară (pe prima sau primele poziții) și în rankingurile internaționale pe domenii, sigur, în domenii pe care UBB le are bine definite academic.

Rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David, declară că: „Atunci când ești în top nu înseamnă că ești cel mai bun în general, ci că ești cel mai bun prin prisma criteriilor din rankingul respectiv. UBB reușește această performanță cu aproximativ 30% din personal propriu, în condițiile în care aceste rankinguri menționate aici nu consideră decât publicații de tip articole indexate WoS sau Scopus, și, în consecință, domeniile socio-umaniste, exprimate adesea dominant în cărți, nu sunt calculate în scorul universității. În plus, domeniile specific biomedicale, care contează major ca număr de publicații și rată de citări în sistemele WoS și Scopus, nu fac parte din structura formală a UBB, fapt care ne diferențiază (negativ) de universitățile mai bine cotate din țări cu istorie similară nouă (ex. universitățile reprezentative din Bulgaria, Croația, Lituania, Polonia, Serbia, Slovenia, Ungaria etc.).”