UBB ocupă prima poziție între universitățile românești incluse în clasamentul global al universităților lumii 2020/2021

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) ocupă prima poziție din România în clasamentul global al universităţilor (CWUR World University Rankings 2020/2021), dat publicităţii de Center for World University Rankings (CWUR).

Conform clasamentului general (https://cwur.org/2020-21.php), UBB se situează pe poziţia 862 între cele 20.000 de universităţi din întreaga lume analizate şi ierarhizate de CWUR pe baza indicatorilor referitori la calitatea procesului educaţional, inserţia absolvenţilor pe piaţa forţei de muncă, rezultatele activităţii de cercetare, calitatea, numărul şi impactul publicaţiilor ştiinţifice. „Faptul că suntem din nou prima între universitățile din România, dar mai mult, faptul că UBB este printre primele 1.000 de universități dintre cele 20.000 analizate de CWUR demonstrează o dată în plus calitatea actului educațional, a cercetării și a impactului real pe care Universitatea noastră îl are la nivelul comunității”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Centrul pentru ierarhizarea globală a universităților (CWUR) este o importantă organizație consultativă în domeniul educației universitare, ale cărei clasamente sunt recunoscute pentru gradul ridicat de obiectivitate, transparență și consistență. Această performanţă vine să confirme pozițiile ocupate în ultimii ani de UBB în clasamentele naționale și internaționale.