Workshop-ul RE-ACT, organizat de UBB

Universitatea Babeș-Bolyai a organizat vineri, 5 martie 2021, primul workshop din cadrul proiectului RE-ACT – instrumente de auto-reflecție pentru universitățile smart care acționează la nivel regional. La eveniment au participat reprezentanți ai instituțiilor de învățământ superior, companii private, clustere, camere de comerț, ONG-uri, membri ai societății civile și reprezentanți ai organizațiilor studențești din Regiunea Nord-Vest.

În cadrul workshop-ului, au fost prezentate rezultatele cercetării efectuate în prima parte a proiectului (analiza literaturii de specialitate, chestionare Delphi și interviuri), iar participanții au avut ocazia să le valideze, în vederea utilizării lor în elaborarea instrumentului de auto-reflecție HEInnovate pentru RIS3 și a Ghidului aferent.

Proiectul RE-ACT își propune să exploateze instrumente de auto-reflecție, cu precădere de tip HEInnovate, în vederea realizării și implementării proiectelor RIS3 (Research and Innovation Strategies for Smart Specialisation). HEInnovate pentru RIS3 va sprijini instituțiile de învățământ superior pentru ca acestea să își regândească și să își repoziționeze strategiile, structurile și acțiunile printr-o abordare holistică a procesului antreprenorial și de inovație, care sunt active la nivel regional și sunt sprijinite de parteneri din rândul actorilor-cheie din cadrul sistemului de inovare de tip cvadruplu helix.

Partenerii internaționali ai UBB în cadrul proiectului RE-ACT sunt: Porto Business School din cadrul Universității din Porto (Portugalia), Universitatea Corvinus din Budapesta (Ungaria), Universitatea Tehnică din Košice (Slovacia), Universitatea din Macerata (Italia) și Startup Europe Regions Network (Belgia).