Pro Scientia Aranyérmek és a Mestertanár Aranyérmek a BBTE hallgatóinak és oktatóinak

Pro Scientia Aranyéremben részesül Lingvay Mónika, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem fizika szakos mesteris hallgatója, aki az idei Országos Tudományos Diákköri Konferencia,  Fizika, Földtudományok és Matematika szekciójában mutatott be dolgozatot. Pro Scientia Aranyéremre pályázhattak azon egyetemi hallgatók akik első díjban részesültek az Országos Tudományos Diákköri Konferencián (OTDK).

Mestertanár Aranyéremben részesül a Babeș–Bolyai Tudományegyetem három oktatója, akiket az egyetem felterjesztett az Országos Tudományos Diákköri Tanácshoz:

  • dr. Ruprecht Eszter egyetemi docens, Biológia és Geológia Kar (OTDK Biológia szekció)
  • dr. Vincze Hanna Orsolya egyetemi docens, Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar (OTDK Társadalomtudományi szekció)
  • T. Szabó Levente egyetemi docens, Bölcsészettudományi Kar (OTDK Humán Tudományi szekció)

Mestertanár Aranyérmet kapnak azok az oktatók, akik legalább 10 éve foglalkoznak tehetséggondozással és hallgatóik sikeresen szerepeltek az OTDK-n. Az oktatók névsora megtekinthető az Országos Tudományos Diákköri Tanács honlapján: http://otdt.hu/hu/news/27

A Pro Scientia Aranyérmeket és a Mestertanár Aranyérmeket 2017 novemberében adják át az Országos Tudományos Diákköri Tanács XXXIII. OTDK-t lezáró ünnepi ülésén, a Magyar Tudományos Akadémián.

A 2017. március 23–április 22. között zajlott Országos Tudományos Diákköri Konferencián a BBTE számos hallgatója díjban részesült: https://goo.gl/165ot8