
Centrul de Carieră, Orientare Profesională și Alumni (CCOPA) al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) organizează în perioada 16-17 noiembrie 2023 a doua ediție a Zilelor Carierei la UBB.
Evenimentul are scopul de a facilita dialogul între consilieri din mediul universitar și preuniversitar, specialiști de pe piața muncii, alumni și studenți ai UBB.
Cea de-a doua ediție, numită „Reconfigurarea traseului”, are ca temă reziliența în carieră. În cadrul evenimentului de două zile, organizatorii invită persoanele interesate la sediul CCOPA (Complex Hașdeu, în Clădirea Restaurantului Studențesc) la o serie de discuții cu profesioniști și cu alumni UBB, iar studenții vor avea șansa de a participa la programe diverse, workshop-uri și sesiuni Q&A.
Pe parcursul zilei de joi, 16 noiembrie, consilierii vocaționali de la mai multe centre universitare din țară, dar și consilierii din mediul preuniversitar vor participa la panele de discuții despre reziliență în carieră cu Ioana Iuga, Marian Pădure, Alina Fleștea, Dora Crișan și Illyés Magda, dar și la ateliere practice, susținute de Sergiu Maxim și Daniela Dumulescu.
Vineri, 17 noiembrie, atât consilierii, cât și studenții UBB vor avea ocazia să discute cu experți de pe piața muncii în două sesiuni de Q&A, alături de Iulia Câmpean, Dora Crișan și Laura Marton.
În timp ce consilierii vor participa la o sesiune de schimb de experiență, studenții vor putea să-și dezvolte diferite competențe transversale, participând la diferite workshop-uri. Astfel, studenții pot alege dintre mai multe workshop-uri practice, cum ar fi cel de redactare CV cu Maria Moga, un ghid practic de pregătire pentru interviu cu Monica Lăpăduș, workshop-ul despre networking cu Arcadius Muntean, și cel despre despre motivația în context academic sau profesional de la Ștefania Deac.
Programul detaliat al evenimentului și formularul de înregistrarea se pot consulta accesând link-ul: https://consilierecariera.ubbcluj.ro/zilele-carierei-2023/.
Tradiție și Excelență prin Cultură-Știință-Inovație din 1581
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu cel mai complex profil academic din țară (prin numărul de programe și caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară și germană), cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 442 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din țară (cu peste 50.000 de oameni, din 15 localități și 11 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de șapte ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților. În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.). Recent (2021), în urma auditului internațional QS STAR, UBB a fost confirmată ca prima universitate world-class (QS*****) din România, din 2020 UBB a fost acceptată în GUILD, organizația unora din cele mai prestigioase universități europene world-class/research-intensive, a primit distincția europeană HR Award for Excellence, iar din 2021/2022 este parte a alianței universităților europene EUTOPIA.