TELEFONOS PSZICHOLÓGIAI TÁMOGATÁS A BBTE KÖZÖSSÉGE SZÁMÁRA

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem hallgatói és alkalmazottai ingyenes telefonos pszichológiai tanácsadásban részesülhetnek a segélyhívó program keretében, amelynek célja, hogy érzelmi támogatást nyújtson azoknak, akik a jelenlegi rendkívüli helyzetben  ezt igénylik.

A programot 2020. március 17-én indította el a „Babeș–Bolyai PsyTech” Pszichológiai Klinika (Clinica de Psihologie „Babeș–Bolyai PsyTech”), a COVID-19 járvány kapcsán néhány napja elfogadott egyetemi stratégiával összhangban. A program a BBTE hallgatói és alkalmazottai pszichológiai jólétének megőrzésére törekszik.

Az érdekeltek egy vagy több alkalommal is ingyenes telefonos pszichológiai tanácsadásban részesülhetnek, amelynek időtartama körülbelül 30 perc/alkalom, naponta 10:00 és 16:00 óra között. Magyar nyelvű pszichológiai támogatást hétfőn és szerdán 15:00 és 16:30 óra között, kedden és csütörtökön 10:00 és 11:30 óra között biztosítunk.

Ugyanakkor, a Klinika saját döntése alapján, a Romániai Pszichológusok Kollégiuma által engedélyezett keretek között, ingyenes pszichológiai beavatkozást ajánl fel a BBTE mindazon hallgatói és alkalmazottai számára, akik ezt kérvényezik az online elérhető űrlap kitöltésével.

A PsyTech Klinika által felajánlott pszichológiai szolgáltatások megfelelnek a legmagasabb nemzetközi követelményeknek, az akkreditált Klinika együttműködik a szakterület legjelentősebb nemzetközi klinikáival.

A programmal kapcsolatos további részletek elérhetőek az alábbi oldalon: http://clinicadepsihologie.psiedu.ubbcluj.ro/evenimente/.