A BBTE hallgatói kiértékelték tanáraik oktatói tevékenységét

Az elmúlt hónapban a Babeș–Bolyai Tudományegyetem közel 7000 hallgatója értékelte ki tanáraik első féléves oktatási tevékenységét online kérdőívek segítségével. A kitöltött kérdőívek száma a tavalyi év első félévéhez képest 40%-kal nőtt, de a kiértékelt egyetemi oktatók száma is emelkedett, elérve a 2136-ot, ami 10%-kal több a tavalyihoz képest. A kiértékelt tantárgyak száma 18%-kal nőtt, amely 3282 értékelt tantárgyat jelent.

Az oktatói tevékenység és a tantárgyak hallgatók általi kiértékelése a Babeș–Bolyai Tudományegyetem minőségbiztosítási stratégiájának szerves részét képezi. A felmérés révén a hallgatók igényeit, elvárásait vizsgálja az egyetem, amelyek lényegesek a tantárgyak tartalmának folyamatos javítása, valamint az oktatók és a hallgatók közötti kapcsolat alakítása szempontjából. A felmérésre adott válaszok összességében az oktatási folyamat javítását szolgálják, ugyanakkor az eredmények új előadások és tanítási módszerek bevezetéséhez is hasznos információkat nyújthatnak az oktatóknak.

Az online kérdőívek kitöltésével a hallgatók elmondhatták véleményüket az előadások érthetőségére, újszerűségére vonatkozóan, és véleményt nyilváníthattak az oktatóik által nyújtott teljesítményről is. A hallgatók névtelenül töltötték ki a kérdőíveket, s ezek eredményei csak a vizsgaidőszak és a pótvizsga-időszak lezárulását követően lesznek láthatóak.