A BBTE több mint 8500 tandíjmentes helyet hirdet meg alap- és mesteri képzésen

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem a 2020–2021-es tanévre 4.875 tandíjmentes helyet hirdet meg az alapképzésre felvételizőknek, emellett több mint 10.000 tandíjköteles hely áll az érdeklődők rendelkezésére, ugyanakkor 2.550 hely a távoktatásra és csökkentett látogatású oktatásra jelentkezők számára. A tandíjmentes helyek közül az egyetem 25 helyet a roma nemzetiségű jelentkezők, 170 helyet a vidéki középiskolák végzettjei számára tart fenn, emellett 101 helyet a határon túli román nemzetiségű személyek számára.

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem a 2020–2021-es tanévre mesteri képzésre 3.500 tandíjmentes és 6.185 tandíjköteles helyet hirdet meg. A tandíjmentes helyek közül az egyetem 5 helyet a roma nemzetiségű hallgatóknak tart fenn, 73 helyre a határon túli román nemzetiségű személyek jelentkezhetnek.

A jelentkezők alapképzésen 236 program (nappali, illetve csökkentett látogatású képzés), valamint 228 mesteri program (nappali, illetve csökkentett látogatású képzés) közül választhatnak.

A 2020–2021-es tanév újításokat hoz a BBTE oktatási kínálatában, ugyanis két új szak indul alapképzésen: Üzleti diplomácia az Európai Tanulmányok Karon, valamint Konfliktustanulmányok a Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar keretén belül.

Emellett a BBTE négy új mesteri programot is elindít: Digitális marketing (magyar nyelven) a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karon, Kulturális menedzsment és vállalkozások a Színház és Film Kar keretén belül, Katasztrófamenedzsment a Környezettudományi és Környezetmérnöki Karon, valamint Térelemzés és területrendezés/ Spatial Analysis and Territorial Organization (angol nyelven) a Földrajz Karon.

Tekintettel a COVID-19 világjárvány miatt fennálló korlátozásokra, a BBTE úgy határozott, hogy az idén a felvételi kizárólag online történik, ennek különleges kritériumait az egyes karok határozzák meg.

A felvételik 2020. július 9. és 30. között zajlanak. A felvételi naptár tartalmazza a jelentkezési időszakot, a felvételi vizsgákat, az eredmények kifüggesztését, a fellebbezések benyújtását, a helyek megerősítését, a fennmaradó helyek újraelosztási időszakát; ezt a BBTE-n belül az egyes karok határozták meg. További információk a https://admitere.ubbcluj.ro/hu/ linken érhetők el.

A 2020–2021-es tanévre érvényes beiratkozási és beiskolázási díjakat az egyes karok határozzák meg; ezek elérhetők a https://www.ubbcluj.ro/hu/taxe/taxe_de_admitere linkre kattintva.