Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem programjai a fesztiválszezonban

2017. 07. 31., 08:00 - 17:00

A nyári fesztiválidőszak több rendezvényére tudománynépszerűsítő előadásokkal és foglalkozásokkal készül a Babeș–Bolyai Tudományegyetem.

A Tusnádfürdőn hamarosan sorra kerülő 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban, Tusványoson 2017. július 19-én szerdán előadásokkal és foglalkozásokkal várják az egyetem képviselői az érdeklődőket. A BBTE székelyudvarhelyi tagozatának oktatója, Dósa Zoltán Szex és hűhó. Hamisított szimmetriák a párkapcsolatban előadása hallgatható meg 11 órától. Ezt követően 12 órától a BBTE kézdivásárhelyi oktatói és diákjai szakmai kerekasztal-beszélgetést szerveznek Biztos pont: a pedagógus címmel. A folytatásban 15 órától Tanulni vagy dolgozni? Háromszéki fiatalok jövőképe címmel tart előadást Cziprián-Kovács Loránd, a BBTE sepsiszentgyörgyi tagozatának oktatója. A Tusványos ideje alatt zajló részletes egyetemi programkínálat elérhető a következő facebook eseményen: https://goo.gl/NTDnFV

Az idéni Kolozsvári Magyar Napokon több helyszínen is ismeretterjesztő és kikapcsolódásra alkalmas programmal várja a fesztiválozókat a Babeș–Bolyai Tudományegyetem. 2017. augusztus 17. és 20. között a Farkas utcai főépület előtt a BBTE információs sátorban tájékozódni lehet az egyetem magyar, román, német, angol stb. nyelvű oktatási kínálatáról, a felvételi helyekről, a felvételi követelményekről és az ösztöndíjlehetőségekről. A Farkas utcában zajló Múzeum sétányon, az egyetem főépületében és különböző szabadtéri helyszíneken az egyetem intézetei színes programkínálattal készülnek a magyarnapozók számára. A Kolozsvári Magyar Napokon zajló BBTE-s programokról részletesen lehet tájékozódni majd az Egyetem honlapján www.ubbcluj.ro/hu és Facebook oldalán www.facebook.com/bbtekolozsvar.

A Marosvásárhelyen 2017. július 6. és 9. között megszervezett VIBE fesztiválon a VIBE Koli keretében tudománynépszerűsítő előadásokkal, kiállítással, gyermek- és élménypedagógiás foglalkozásokkal vett részt az egyetem.

Részletek

Dátum:
2017. 07. 31.
Időpont:
08:00 - 17:00
Esemény kategóriák:
,