Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

A dél-koreai Dabyeot – Youth Wind Orchestra fellép a BBTE Auditorium Maximumban

2018. 07. 23., 19:00 - 20:00

A világ egyik legnagyobb fúvószenekara (80 zenész) európai körútja során Kolozsvárra is ellátogat, és 2018. július 23-án, hétfőn 18:00 órától koncertet ad az Auditorium Maximumban (Mihail Kogălniceanu/Farkas utca 3.). Az esemény plakátja páratlan kulturális programról tudósít, amely a dél-koreai hagyomány és modernitás hamisítatlan bemutatása lesz.

A Gye Jun Jeon karmester vezényletével fellépő zenekar az előadás során megszólaltatja a koreai folklór egzotizmusát a Jeju Gayageum együttes és Shin Eun Sook szólista hangszerein (degeum – tradicionális fúvós hangszer), majd a teljes zenekar előadásában tanúi lehetünk az interpretáció erejének, az előkészített lírai-szimfonikus, filmzenei repertoárból, megcsodálva Soyung Yu szopránénekesnő lírai hangját.

2005 óta, a Dabyeot – Youth Wind Orchestra számtalan dél-koreai fesztiválon vett részt, ahol emlékezetes előadásokkal jeleskedtek, a Jeju Művészeti Központban és a Cheonjaeyeon- vízesésnél, a JIWEF (2009) fesztivál keretében; emlékezetes fellépésük volt a The Watermill Center, az Austria Vienna Film Festival Celebration, a Czech Stonava Local Festival Celebration, a Bulgaria Lazarpark Orchestra Joint Concert keretében, majd 2012-ben Romániában is (Temesváron, Craiován és Bukarestben). 2015-ben a koreai zenekar a bukaresti Román Atheneum színpadán lépett fel rendkívül jó előadással, amely nemcsak a közönség tetszését vívta ki, hanem a szaksajtó is elismeréssel tudósított róla.

Az esemény szervezői: Dabyeot Kulturális Központ, Gyongnam tartomány, Ham Yang Gun megye és CMS Vienna; támogató partnerek: Transilvania Állami Filharmónia, Babes–Bolyai Tudományegyetem, Iuliu Hațieganu Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem, valamint az Art Napocensis Kulturális Egyesület.

Dabyeot a Hamyang Gun hagyományos koreai megnevezése, amelynek jelentése „a hely, ahol a meleg nap szüntelenül ragyog”.

Forrás és a koncert reklámvideója: https://youtu.be/OPLNQSHNBoQ

 

 

Részletek

Dátum:
2018. 07. 23.
Időpont:
19:00 - 20:00
Esemény kategóriák:
,